IMPORTANT: SciForums Update - Report All Issues Here

Discussion in 'Site Feedback' started by Plazma Inferno!, Sep 26, 2014.

  1. Plazma Inferno! Ding Ding Ding Ding Administrator

    Messages:
    4,609
    Hi.

    As you've probably noticed SciForums had a major update. I apologize we didn't left any notice, but we had to think and act fast.

    SciForums isn't on vBulletin software anymore. The reason for this change was vB software vulnerability, lack of support.
    We've been playground for hackers lately thanks to this vulnerability. Also, your security and your private info have been compromised, so we had to find a new solution as soon as possible.

    We've chosen XenForo software, which is basically developed by the team that was behind old, stable versions of vBulletin. They've kept the similar look and features.

    Some things are not working due to fact that we still didn't set all permissions and settings.

    Your help would be appreciated, so you can use this thread to report all bugs and things that don't work properly, so we can fix them promptly.

    Thank you for your patience and sorry for all inconvenince.

    SciForums Staff
     
    KilljoyKlown likes this.
  2. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Bells Staff Member

    Messages:
    22,715
    Yay, I can post and read threads now.

    Just another heads up, Kitta had the exact same issues I was having.
     
  4. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  5. Plazma Inferno! Ding Ding Ding Ding Administrator

    Messages:
    4,609
    Hey Bells.
    Permissions were F up, but we fixed them. He should be able to log in and post.
     
  6. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  7. rpenner Fully Wired Registered Senior Member

    Messages:
    4,833
    Thanks for reindexing the posts -- It's still only up to about 2011 but I assume it is working...

    Edit button is gone by design or bug.

    Some tags aren't working.

    • \(x^2\) = x²
    • [thread=142665]This Thread[/thread] = This Thread
    • [post=3228069]Post #2[/post] = post #2
    (I figured out the equivalents for the last two)

    Possibly related: I no longer see my attachments. Upload a file doesn't work for reasons unknown.

    My name in the upper left corner gives a popup box of choices but actually clicking on it gives me this page: http://www.sciforums.com/index.php?account/ with message: "You do not have permission to view this page or perform this action."

    My only infraction was one given to me in error and rescinded, but I don't see where that might be visible.

    Visibility of the moderators -- who they are and the ban list -- are gone. Members -> Staff Members only lists Porfiry
     
    Stryder likes this.
  8. Bells Staff Member

    Messages:
    22,715
    I think they are trying to fix everything at the moment. It was a big move and a lot of things needs tweaking.

    And no problem Plazma!
     
  9. Plazma Inferno! Ding Ding Ding Ding Administrator

    Messages:
    4,609
    Hi rpenner.

    Thank you for your feedback. Add-ons for vBulletin don't work with xenForo, but they have their own. We found LaTex (among other BBCode) and it will be installed soon.
    Apparently, banlist is also add-on so we have to install it.

    You should be able to see edit button but only for limited time (5 minutes).

    Can you see the attachments now? Usergroup permissions have been changed.

    Anyway, we move in small steps, trying to catch all things and hopefully install as much old features as possible.
     
  10. Beer w/Straw Transcendental Ignorance! Valued Senior Member

    Messages:
    4,089
    "The server responded with an error. The error message is in the JavaScript console."

    And I keep getting logged out.
     
    Stryder likes this.
  11. rpenner Fully Wired Registered Senior Member

    Messages:
    4,833
    I cannot see my pre-migration attachments, such as those on http://www.sciforums.com/index.php?posts/3222634

    Nor do I see a way to list/edit former attachments.

    Uploading an additional 7 kB file still fails with "There was a problem uploading your file."

    I will edit this post if I see an edit button
     
  12. rpenner Fully Wired Registered Senior Member

    Messages:
    4,833
    Edit button still missing and the Permalink feature of the #8 post number seems to have stopped working right and now causes a popup with "The server responded with an error. The error message is in the JavaScript console."
     
  13. Sarkus Hippomonstrosesquippedalo phobe Valued Senior Member

    Messages:
    7,784
    Not sure if this is a bug or just a quirk of the new software... I read a thread and logged in when requested so as to be able to reply, but then when I returned to the main sciforum page I had been logged out and needed to log back in.
     
  14. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,101
    A work around for the javascript console error is possible with browsers that allow extra tabs. Just right click whatever it was that triggered the error and select opening in a separate tab.
     
  15. Enmos Registered Senior Member

    Messages:
    43,184
    Nothing works for me. I get this eveytime I try do do pretty much anything:

    The following error occurred

    The server responded with an error. The error message is in the JavaScript console.
     
    Stryder likes this.
  16. Enmos Registered Senior Member

    Messages:
    43,184
    Even when I try to edit above post..

    Btw, I can't even change my avatar

    Please Register or Log in to view the hidden image!

     
  17. sculptor Valued Senior Member

    Messages:
    5,284
    Now, I have an edit key, but it does not work.
     
  18. milkweed Valued Senior Member

    Messages:
    1,654
    I cant log out. Only one window open and I keep clicking the are you sure? log out but I am still logged on.
     
  19. Kittamaru Never cruel nor cowardly... Staff Member

    Messages:
    13,877
    For the edit key error - right click it and choose "open in new window" - it seems to be a script error.

    Enmos - same for changing your avatar

    Please Register or Log in to view the hidden image!

     
  20. Enmos Registered Senior Member

    Messages:
    43,184
    Thanks! I'll try that.
    Still.. annoying error..
     
  21. Bells Staff Member

    Messages:
    22,715
    I still can't change or use an avatar..

    Please Register or Log in to view the hidden image!

     
  22. Enmos Registered Senior Member

    Messages:
    43,184
    Do what Kitt said. I works

    Please Register or Log in to view the hidden image!



    On a side note: 'New posts' doesn't seem to work properly. This thread doesn't show up, for example.
     
  23. Beer w/Straw Transcendental Ignorance! Valued Senior Member

    Messages:
    4,089
    I broke a nail!
     

Share This Page