Feedback on forum software upgrade

Discussion in 'Site Feedback' started by MacGyver1968, Jul 12, 2012.

  1. Gustav Banned Banned

    Messages:
    12,575
    ..which appears to be visible only when logged in

    post # 258 when logged out....


    Please Register or Log in to view the hidden image!



    post # 258 when logged in....

    Please Register or Log in to view the hidden image!



    the image is stored at.....sciforums.com/attachment.php?attachmentid=5700&d=1344440960
     
  2. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,101
    That's likely down to a user group setting where the "Visitors group" (e.g. not logged in) doesn't have the privileges to display attachments. In other forums they sometimes run a modification of code there where it would replace the attachment with a message saying "Only members have access to this attachment, please login".

    (In any event you can strip the &d=1344440960 off the end of the URL, the only important part is the piece up to attachmentid=5700 since that's the bit that identifies which one you are trying to access.
     
  4. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  5. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671
    I can't edit the title of the newly started thread. If I remember, I was able to do that for 10-30 minutes after starting a thread in the old version...
     
  6. Guest Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  7. Gustav Banned Banned

    Messages:
    12,575
    wrong
    since the dawn of history, tt's could only be edited by mods
    typo the tt and be forever remembered as an illiterate
     
  8. Buddha12 Valued Senior Member

    Messages:
    2,862
    I'm having fewer problems since I used the "remember me" button when I log in. I don't know why that is but it is and wanted to let you know about what I found.
     
  9. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,101
    That should be simple enough if still needed. The Font type is likely applied globally via CSS.

    The fix here would again be CSS. For instance currently the link only shows "text-decoration" (underlining) when it's moused over or classed an A:link (active), so setting it to cover all link states would mean links would have underlinement. (Some sites actually modify the link systems to include a small icon to identify it's a link too)

    It seems the single post view has been depreciated, likely due to how the posts are now viewable in your profile under your activity. (If it had of been possible to see a single post, thats where it would have been, but alas it's not)
     
  10. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,101
    Although you've probably found it, this is for other people that want to know howto:
    Go to your profile, click the "About me" tab
    Where it says "Total Posts" the number will be a hyperlink.
    This will create a user specific search for all your posts to date.
     
  11. KilljoyKlown Whatever Valued Senior Member

    Messages:
    6,493
    Tip: When you Reply With Quote and the screen needs to be moved so you can Go Advanced, just click Reply With Quote a second time and you will also get the advanced screen up.
     
  12. spidergoat Venued Serial Membership Valued Senior Member

    Messages:
    53,204
    Am I missing something, or are the posts no longer dated? I can't tell if I'm responding to something from today or last year!
    EDIT: Oh I see, it's there, just in the backround color. Clever.
     
  13. Syzygys As a mother, I am telling you Valued Senior Member

    Messages:
    12,671
    Also, no multiple quotes anymore. That was a dandy feature...
     
  14. Gremmie "Happiness is a warm gun" Valued Senior Member

    Messages:
    2,593
    Let's face it... This was a bad change, all around.

    If it ain't broke. don't fix it...
     
  15. Trippy ALEA IACTA EST Staff Member

    Messages:
    10,890

    Please Register or Log in to view the hidden image!

     
  16. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,101
    It's not really a full update, it's currently "partially applied".

    This is a great rule apart from when you are dealing with a constantly changing software environment. Software like Vbulletin is constantly getting patch to deal with various bugs and security issues, when the software reaches it's "EOL" it tends to lose the support, which means any remaining bugs or exploits aren't patched, over time they become well known, robots are written to look for exploitable versions and before you know it the forums offline outputting a error message with a URL stating where a particular piece of code stopped working, or worse you come back and find that some rogue group has deleted the whole database and defaced the site with a picture their favourite 1980's pop band (Mullet's included).

    Hopefully in the very near future, the bugs pointed out will be resolved.
     
  17. RJBeery Natural Philosopher Valued Senior Member

    Messages:
    4,136
    Personally, I like the aesthetics of the new board a LOT more. I also love that we have the option to store images locally on the server. I think once you get the little things taken care of (like that damn "white text on white background" post date!! and inline images!!) then this was a huge improvement.
     
  18. Trippy ALEA IACTA EST Staff Member

    Messages:
    10,890
    What's wrong with inline images?
     
  19. RJBeery Natural Philosopher Valued Senior Member

    Messages:
    4,136
    When I give a URL for an image...it isn't "inline". There's apparently a workaround for it if you want the image to be stored on the server but I haven't tried that yet. IMO images should ALWAYS be inline...
     
  20. Trippy ALEA IACTA EST Staff Member

    Messages:
    10,890
    I'm still not sure what you mean.

    Images outside the forum still work as they used to:

    Please Register or Log in to view the hidden image!



    Images inside the forum, stored on the server still work as they used to:

    Please Register or Log in to view the hidden image!



    The only thingh I haven't looked at is when you attach a file to a post, because that's not a function I've ever really used.
     
  21. kwhilborn Banned Banned

    Messages:
    2,088
    I would like a moderator to respond to this so I know it has been noted as a problem, otherwise I will start pesky PM's

    When using PM's It seems unusually hard to navigate back to the forums. Perhaps moderators have a different page for PM's and do not have this difficulty. If so create an account and go into the private message areas and try to navigate back. I recently went to site map at bottom of screen and then clicked sciforums.com. It should be easier.
     
  22. Stryder Keeper of "good" ideas. Valued Senior Member

    Messages:
    13,101
    I'm not too sure what problem you are having, current there are two ways to get back to the main forum, either clicking the Logo in the Top Left corner or clicking the "Forum" link on the actual navigation tab (Next to Encyclopedia)
     
  23. Billy T Use Sugar Cane Alcohol car Fuel Valued Senior Member

    Messages:
    23,198
    I don´t like to do a long string of the Browser´s page backs, which probably is the simple ugly solution, so I click on the large "Sf buzz saw" (water wheel?) in top left corner. I forget where that takes you, but think it is the main list of forums. From that page it is only a couple of clicks to get back in thread you were in before the PM {assuming you can remember it}

    PS thanks for asking "a site question," even I could reply to.
     

Share This Page